İYTE MUTFAK ATÖLYESİ

Değerli İYTE’liler,

Şef Gülhan Kara ile Merkezi Kafeterya VIP mutfağında çok yakında mutfak atölyelerimiz başlayacaktır. Konuyla ilgili bir sunumun yapılacağı tanışma toplantımız 09.12.2019 (Pazartesi) tarihinde 12:30’da TAM Binası Seminer Salonunda yapılacaktır. Bilgilerinize arz/rica ederiz.
Saygılarımızla.

 

GÜLHAN KARA KİMDİR?

Yemek Yazarı, eğitmen şef ve danışman Gülhan Kara, Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi mezunu. Uzun yıllar Sofra, Ziyafet ve Lezzet dergilerinde görev yaptı. 2004 yılında Türkiye’nin ilk yemek okulu olan Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi’ni açtı.  Çeşitli TV’lerde yemek programı hazırladı ve sundu.  2003-2008 yılları arasında ünlü aşçılık okulu Paris Le Cordon Bleu’ye 4 kez misafir şef olarak davet edildi ve Türk Mutfağı’nı tanıttı.

Alfa Yayınları’ndan çıkan Sihirli Mutfak yemek kitabı,  “Kriz Mutfağı” kitabı, ÇAY SAATİ ve Türkiye’nin Çorbaları ve Pilavları adlı kitapları yazdı. Mutfak Dostları Derneği yönetim kurulunda 10 yıl görev yaptı. Gazeteciler Cemiyeti ve Fahri Gıda Müfettişleri Derneği üyesi de olan gurme-yazar; yemek danışmanı Gülhan Kara İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’nde mutfak uygulama eğitmeni olarak 4 yıl görev yaptı.

Halen gıda, mutfak ve yemek konusunda çeşitli marka ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti veriyor.  hürriyet.com.tr/Lezizz köşesinde yazıyor. Chefsdergisi.blog yayınına devam eden Gülhan Kara, Evli ve bir çocuk annesi.

 

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
sks@iyte.edu.tr
Tel     : (232) 750 6200
Faks  : (232) 750 6210