SKS YEMEK BURSU DUYURUSU

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 2024-2025 Güz ve Bahar Eğitim Dönemini kapsayan SKS Yemek Bursu verilecektir.

1-Burs başvurusu, 30 Eylül 2024 – 11 Ekim 2024 tarihleri arasında https://bursbasvuru.iyte.edu.tradresinde bulunan başvuru formu doldurularak yapılacaktır. Başvuruya ilişkin rehberin İngilizcesi ve Türkçesi duyurumuzun altında bulunan linkte yer almaktadır.  Önceki yıl yemek bursu alan öğrenciler bu yıl da aynı burstan yararlanabilmek için başvuruda bulunacaklar ve yeniden değerlendirmeye alınacaklardır.

2-Başvuru yapan öğrencilerimiz, 2024-2025 Güz ve Bahar Döneminde geçerli olacak olan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yemek Bursunu almaya hak kazanıp kazanmadıklarını 21 Ekim 2024 (Pazartesi) tarihinde İYTE Ana Sayfa Duyurulardan veya https://bursbasvuru.iyte.edu.tr adresine giriş yaparak sonuçlar kısmından öğrenebilirler.

İYTE Yemek Bursunu almak isteyen öğrencilerden, aşağıda belirtilen belgeler istenmektedir. Bu belgeler yukarıda verilen link üzerinden ulaşılan web sitesine PDF formatında yüklenecektir. İstenen belgeler ıslak imzalı olmak zorunda değildir.  E-Devlet’ten alınan karekodlu belgeler kullanılabilir.

  1. Vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bu belgeyi kardeş sayılarınızın da gözükmesi için anne veya babanızın E-Devlet’inden vukuatlı nüfus kayıt örneği halinde yüklemeniz gerekmektedir.
  2. Annesi babası çalışanlar veya emekliler için aylık maaş bordrosu.
  3. Anne ve babasının çalışmadığını beyan edenler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” belgesi.
  4. Ailesinin kirada oturduğunu beyan edenler için kira kontratı.
  5. Kronik rahatsızlıklar, hastalıklar varsa sağlık raporu.
  6. Şehit yakını olduğunu kanıtlayan belge.
  7. Depremden etkilendiğinize dair E-Devletten yapılan sorgulama.

“SKS Yemek Bursu” başvurularını yapan ancak evrak eksiklikleri nedeniyle listemize giremeyen ve elenen öğrencilerimiz, İYTE Rektörlüğü EBU Koordinatörlüğümüzce takibi yapılacak olan “İYTE Vakfı Yemek Bursundan da yararlanamayacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Rehberin Türkçesine ulaşmak için tıklayınız.

Click here for the English version of the guide.

 

İletişim

Emre YÜCE – Gıda Mühendisi : 0232 750 62 23 – emreyuce@iyte.edu.tr

İlknur ALAMDAR – SKS Beslenme Hizmetleri Birimi Şube Müdürü: 0232 750 62 03